Outdoor picture of the distillery

kestävä kehitys

Vastuullista tislaamomatkailua

Vierailukeskuksemme ravintola Isossakyrössä on Green Key- sertifioitu matkailukohde.

Kestävämpää reissaamista

Meille toimintamme ekologinen ja yhteiskunnallinen vastuullisuus on äärimmäisen tärkeää. Sertifiointi on ensimmäinen etappi jatkuvan kehityksen polulla, sillä sertifikaatin jatko riippuu vuosittaisesta kehityksestä. 

Siksi meillä on jatkuvasti kaikenlaista pientä, mutta sitäkin tärkeämpää suunniteltuna tulevaisuuden varalle. Kesällä meiltä voi esimerkiksi lainata vierailun ajaksi pyörän, jolla pääsee mukavasti kiertämään Isonkyrön muita nähtävyyksiä. Pyörät on kierrätettyjä ja meillä kunnostettuja, ja kartta kiinnostavista lähikohteista on paraikaa työn alla. 

vastuullisuus on osa arkeamme

Haluamme tarjota vieraillemme kokemuksen, jossa kestävä kehitys on luonnollinen osa päivittäistä työtä. Sitoudumme ehkäisemään ja vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia. Työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi toimintaamme kehittämällä ja uusia tavoitteita asettamalla.

Työympäristömme on turvallinen ja riskienhallinta on huomioitu toiminnassamme. Koulutamme henkilökuntaamme, ja viestimme kestävän kehityksen toimistamme. Sitoudumme kaikkien ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun. Lisäksi työskentelemme sosiaalisen kestävyyden puolesta sekä paikallisesti että globaalisti.

eturintamassa luomassa kestävää matkailualaa

Suurin suora ympäristövaikutuksemme syntyy energian ja veden kaltaisten resurssien kulutuksesta. Vähennämme aktiivisesti energian ja veden kulutustamme. Minimoimme jätteen syntymistä ja lajittelemme. Seuraamme ympäristötehokkuuttamme mittaamalla veden, sähkön ja energiankulutusta sekä toiminnassamme syntyvän jätteen määrän. Sitoudumme käyttämään mahdollisimman paljon luomu-, ympäristömerkittyjä ja sesonkituotteita ja elintarvikkeita sekä olemaan käyttämättä liha-, kala- tai äyriäistuotteita, jotka ovat peräisin uhanalaisista tai suojelluista kannoista tai lajeista. Käytämme kertakäyttöastioita vain poikkeustapauksissa ja puhdistus- ja pesuaineemme sekä pehmopaperit ovat ympäristömerkittyjä.

Sitoudumme ylittämään nykyiset kestävään kehitykseen liittyvät lait ja -määräykset.

Vierailukeskuksen ravintola on Green Key- sertifioitu kohde. Vierailukeskus ja ravintolamme ovat esteettömiä. Työntekijämme neuvovat mielellään Isonkyrön muiden matkailukohteiden löytämisessä, ja lisää infoa niistä löytyy täältä!

Tarjoamme vieraillemme myös mahdollisuuden lainata pyöriä Isoonkyröön tutustumista varten.

Olemme aloittaneet myös kehitystyön STF-polulla.

Malja huomiselle

Energiankulutus minimiin

Uusi viskitislaamomme hyödyntää energiaksi biokaasua, jota tuotetaan muuten hukkaan menevästä sianlannasta ja perkuujätteestä. Tällä hetkellä tislaamon ja vierailukeskuksen energiasta 99,9% tuotetaan uusiutuvien energiamuotojen kautta.

Kuuma vesi on oleellinen osa tislausprosessia. Jatkokäytämme kuumaa vettä kiinteistöjemme lämmittämiseen. Alkoholin tislauksesta syntyvällä jakeella, rankilla, ruokitaan pohjalaisia lehmiä ja prosessissa syntyvällä metanolilla autamme paikallisen viemäriveden puhtaanapidossa.

Tasa-arvo meillä ja muualla

Paikallisuus on tehnyt meistä "meidät". Löysimme kotimme Isostakyröstä ja sieltä tislaamo vie suomalaista ruista maailmalle. Tuemme paikallisesti Isonkyrön Ylipään nuorisoseuran lähimmäisenapua, joka tarjoaa ruoka-apua sitä tarvitseville.

Teemme jatkuvasti yhdenvertaisuustyötä muiden muassa Pride-organisaation kanssa sekä Pertin Valinnan kanssa True Equality-projektin tiimoilta.

Green Key

Green Key -merkki on tunnustus yrityksen toiminnan laadusta. Se kertoo ansiokkaasti tehdystä vastuullisuustyöstä, ja vastaa asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kasvaviin odotuksiin matkailupalveluiden vastuullisuudesta.

Lisätietoja

Yhteistyökumppaneitamme