Isokyrö 17.8.2024

Festarit vai "hiukka suuruurenhullut" pihajuhlat?

Ei me tiedetä, mutta se me tiedetään, että tunnelmaa on ja elämyksiä riittää.

Tislaamofestari tuo ihmiset yhteen

Kyröfest 2024

Kyrön tislaamon pihamaalla juhlitaan jälleen lauantaina 17.8.2024.

Psst! Viime vuonna Kyröfestin liput myytiin loppuun hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, joten varmistathan pääsysi kesän ihanimmille festareille ajoissa.

Lippukauppaan mars

Bussilla kyröfesteille

Tällä kertaa ei se matka, vaan määränpää. Festaribussissa on kuitenkin tunnelmaa, se on varma. Bussit kulkevat Seinäjoelta ja Vaasasta. Kurkkaa aikataulut ja varaa matka!

Varaa bussimatka

KYRÖFESTIN ELÄMYKSET

Päätislaajien tastingit, perustajien tislaamokierroset, cocktail-workshopit ja kaikki muut ihanat kokemukset odottavat Kyröfesteillä.

Tasting päätislaajien kanssa

Tislaajamme vetävät tastingia, joissa syvennytään rukiisten tisleidemme makuihin niiden tekijöiden tarinoiden kautta. Istahda alas ja lähde rukiiselle makumatkalle festareiden lomassa. Ilmoittaudu tastingiin infopisteellä.

Varaa paikat
Tislaamokierros perustajien kanssa

Kyröfesteillä tislaamon perustajat vievät sinut tutustumaan Suomen suurimpaan ruistislaamoon ja kertovat, millainen heidän matkansa Kyröllä on ollut.

Varaa paikat
Cocktail-workshop

Kyröfestin cocktail-workshopeissa opetellaan tekemään meidän upeita cocktaileja asiantuntijan hellässä opastuksessa. 

Varaa paikat

Artistit 2024

Kesän upein kotimainen artistikattaus! Elokuisessa illassa soivat juuri heidän sulosävelet.

RUUSUT

Ruusut on elektroninen pop-yhtye, jonka jäsenet ovat Ringa MannerAlpo NummelinSamuli Kukkola ja Miikka Koivisto. Yhtye on tunnettu aivan maagisista livekeikoistaan!

Yhtye keräsi jo ensimmäisenä kesänään suuret yleisöt eri festivaaleilla ja syksyllä 2018 julkaistu debyyttialbumi on myynyt kultaa. Kakkosalbumi ”Kevätuhri” ilmestyi kesällä 2020 nousten pitkäksi aikaa albumilistojen kärkikahinoihin. Ruusut sai myös Emma-ehdokkuuksia peräti neljässä kategoriassa, mukaan lukien Vuoden Yhtye ja Vuoden Pop. Yhtye julkaisi huhtikuussa 2023 samanaikaisesti kaksi uutta albumia, "Melankolia 1" ja "Melankolia 2".

Arppa

Kotimaisen indiemusiikin suunnannäyttäjä Arppa hurmaa Kyröfestin vieraat energisella ja mukaansatempaavalla livekeikallaan!

Arpan kolmas albumi Valeria on täydellinen yhdistelmä popia jazzia ja rockia. Albumilta on lohkaistu kuluneen vuoden aikana singlet Paha meno Penger kadulla, Kartta väärinpäin ja Kaverin synttäreillä. Levyllä kuullaan muun muassa materiaalia, joka on äänitetty improvisaationa.

Vuonna 2022 Arppa keräsi yhteensä neljä Emma-ehdokkuutta (Vuoden tulokas, Vuoden rock, Kriitikoiden valinta sekä Vuoden artisti -yleisöäänestys).

Aavikko

Aavikko on suomalainen elektronista musiikkia esittävä yhtye. Heidän livekeikoillaan todistettu lavakarisma on yhtä vaikuttavaa vuodesta toiseen, ja he sopivat Kyröfestin tunnelmaan loistavasti, sillä meillä on pihamaata jossa tanssia. Pääsemme kuulemaan kappaleita uusimmalta albumilta Sound of Muysic.

Yhtye perustettiin Siilinjärvellävuonna 1995. Jäsenet itse kutsuvat musiikillista suuntautumistaan muysiciksi (yhdistelmä sanoista mystic ja music) ja pitävät mottonaan: ”We play – you dance!

Rebekka holi

Rebekka Holi on Helsingistä kotoisin oleva laulaja ja lauluntekijä, jonka musiikki on oivaltava sekoitus rokkia ja indiepoppia.

Laulaja-lauluntekijä Rebekka Holi julkaisi helmikuussa 2024 uuden Kukkaan-albuminsa, joka on on musiikillisesti Holin aiempaa tilkkutäkkimäistä Posliinijättiläinen -albumia suoraviivaisempaa poppia ja rokkia. Artisti säveltää ja sanoittaa itse omat kappaleensa. Kukkaan  Melodiat ovat koukuttavia ja omintakeisia kuten Holin sävellystyyliin kuuluu. Holin soittama akustinen kitara myös nivoo albumin tunnelmallisesti latautuneita kappaleita kauniisti yhteen.

Pesso

Helmikuussa 2024 uuden tennistä –sinkkunsa julkaissut Pesso kiertää uuden albuminsa tiimoilta ympäri Suomea ja saapuu myös elokuussa Isoonkyröön!

Pesso on artisti ja tuottaja, joka säveltää, sanoittaa, tuottaa ja sovittaa musiikkiaan itse. Albumit Kunnes mä tapasin sut (2018), Miks sä et oo niinku kaikki muut? (2020) ja 33 (2022) julkaissut artisti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tämän hetken kiinnostavimmista artisteista ja live-esiintyjistä.

midsommaren

Midsommaren on tervetullut henkäys raitista ilmaa pohjoismaiseen melodiseen punk skeneen.

Helsingissä majaileva yhtye koostuu kuudesta kaveruksesta, jotka löytävät lohdun kaikuvista kitaroista ja suoraviivaisista punk rock -kappaleista melankolisin melodioin. Midsommarenin debyytti 7’’ Sottunga / Låt Den Brinna, joka julkaistiin 2021 Dödstililtä, nostatti positiivista pörinää suomalaisessa undergroundissa.

Paha Vaanii

Paha Vaanii on DJ Laura Vartion ja DJ Harvestin klubikonsepti, instituutio ja elämäntapa. Muun muassa Siltasen kesäsunnuntaista tuttu kansanjuhla viihdyttää ja villitsee suomalaisella musiikilla. Kattaukseen kuuluu vanhaa ja uutta, klassikoita ja unohtuneita helmiä.

Paha Vaanii -klubin tunnusmerkkejä ovat tanssitakuu ja iloinen meininki. Lämminhenkisissä illoissa fiilistellään ja lauletaan yhdessä, itketään ilonkyyneliä, twistataan, kilistellään ja hassutellaan pilke silmäkulmassa.

Tinyhawk & Bizzarro

Tammikussa 2024 "Vuoden Tulokas" palkinnon pokannut kokeellista instrumentaalimusiikkia esittävä yhtye Tinyhawks & Bizzarro saapuu myös Kyröfesteille. Yhtyeeseen kuuluu pääsolisti Jenni Kinnunen, kitaristi Markus Väisänen ja basso-rumpu-pari Teemu Aho ja Jaakko Pöyhönen.

Helsingin Sanomien mukaan syksyllä 2023 julkaistu ”yhtyeen esikoisalbumi Nekorok kuulostaa raikkaalta tuulelta, joka puhaltaa pölyt pois ullakolle turvaan talletetusta suomalaisesta sähkökitaramusiikista.”

Missä majoittua Kyröfestien aikaan?

Isossakyrössä voi majoittua Kalliojärven leirintäalueella 4,2 km päässä tislaamolta. Kalliojärveltä voi myös vuokrata mökkejä.

Seinäjoella suosittelemme majoittumaan Hotelli-Ravintola Almassa.

Vaasassa on myös helppo majoittua hotellissa, sillä Seinäjoelta ja Vaasasta pääsee kätevästi festivaalialueelle bussilla.

Ruokaa ja juomaa unohtamatta

Tänäkin kesänä pihamaalla nautitaan paitsi musiikista, myös vähän paremmista festarieväistä. Siinä auttavat Mallaskosken Panimo, Keppo Bryggeri, Varicko, Bar 15 Street, Bad Bun ja Cafe & Bakery Kyröön Paakari J.Waismaa.

Interbrands varmistaa, että myös viininystäville on aarteita lasissa. Lisäksi tietenkin omat cocktailbaarimme sheikkaavat rukiisia juomia koko illan. Saatavilla myös laaja valikoima mocktaileja, kysythän lisää tiskiltä.

kyröfestin soittolista

Virittäydy festaritunnelmaan ja laita soittolista kuunteluun!