Isokyrö 17.8.2024

Festarit vai "hiukka suuruurenhullut" pihajuhlat?

Ei me tiedetä, mutta se me tiedetään, että tunnelmaa on ja elämyksiä riittää.

Tislaamofestari tuo ihmiset yhteen

Kyröfest 2024

Kyrön tislaamon pihamaalla juhlitaan jälleen lauantaina 17.8.2024.

Psst! Viime vuonna Kyröfestin liput myytiin loppuun hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, joten varmistathan pääsysi kesän ihanimmille festareille ajoissa.

Lippukauppaan mars

Artistit 2024

Kesän upein kotimainen artistikattaus! Elokuisessa illassa soivat juuri heidän sulosävelet.

RUUSUT

Ruusut on elektroninen pop-yhtye, jonka jäsenet ovat Ringa MannerAlpo NummelinSamuli Kukkola ja Miikka Koivisto. Yhtye on tunnettu aivan maagisista livekeikoistaan!

Yhtye keräsi jo ensimmäisenä kesänään suuret yleisöt eri festivaaleilla ja syksyllä 2018 julkaistu debyyttialbumi on myynyt kultaa. Kakkosalbumi ”Kevätuhri” ilmestyi kesällä 2020 nousten pitkäksi aikaa albumilistojen kärkikahinoihin. Ruusut sai myös Emma-ehdokkuuksia peräti neljässä kategoriassa, mukaan lukien Vuoden Yhtye ja Vuoden Pop. Yhtye julkaisi huhtikuussa 2023 samanaikaisesti kaksi uutta albumia, "Melankolia 1" ja "Melankolia 2".

Arppa

Kotimaisen indiemusiikin suunnannäyttäjä Arppa hurmaa Kyröfestin vieraat energisella ja mukaansatempaavalla livekeikallaan!

Arpan kolmas albumi Valeria on täydellinen yhdistelmä popia jazzia ja rockia. Albumilta on lohkaistu kuluneen vuoden aikana singlet Paha meno Penger kadulla, Kartta väärinpäin ja Kaverin synttäreillä. Levyllä kuullaan muun muassa materiaalia, joka on äänitetty improvisaationa.

Vuonna 2022 Arppa keräsi yhteensä neljä Emma-ehdokkuutta (Vuoden tulokas, Vuoden rock, Kriitikoiden valinta sekä Vuoden artisti -yleisöäänestys).

Aavikko

Aavikko on suomalainen elektronista musiikkia esittävä yhtye. Heidän livekeikoillaan todistettu lavakarisma on yhtä vaikuttavaa vuodesta toiseen, ja he sopivat Kyröfestin tunnelmaan loistavasti, sillä meillä on pihamaata jossa tanssia. Pääsemme kuulemaan kappaleita uusimmalta albumilta Sound of Muysic.

Yhtye perustettiin Siilinjärvellävuonna 1995. Jäsenet itse kutsuvat musiikillista suuntautumistaan muysiciksi (yhdistelmä sanoista mystic ja music) ja pitävät mottonaan: ”We play – you dance!

Rebekka holi

Rebekka Holi on Helsingistä kotoisin oleva laulaja ja lauluntekijä, jonka musiikki on oivaltava sekoitus rokkia ja indiepoppia.

Laulaja-lauluntekijä Rebekka Holi julkaisi helmikuussa 2024 uuden Kukkaan-albuminsa, joka on on musiikillisesti Holin aiempaa tilkkutäkkimäistä Posliinijättiläinen -albumia suoraviivaisempaa poppia ja rokkia. Artisti säveltää ja sanoittaa itse omat kappaleensa. Kukkaan  Melodiat ovat koukuttavia ja omintakeisia kuten Holin sävellystyyliin kuuluu. Holin soittama akustinen kitara myös nivoo albumin tunnelmallisesti latautuneita kappaleita kauniisti yhteen.

Pesso

Helmikuussa 2024 uuden tennistä –sinkkunsa julkaissut Pesso kiertää uuden albuminsa tiimoilta ympäri Suomea ja saapuu myös elokuussa Isoonkyröön!

Pesso on artisti ja tuottaja, joka säveltää, sanoittaa, tuottaa ja sovittaa musiikkiaan itse. Albumit Kunnes mä tapasin sut (2018), Miks sä et oo niinku kaikki muut? (2020) ja 33 (2022) julkaissut artisti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tämän hetken kiinnostavimmista artisteista ja live-esiintyjistä.

midsommaren

Midsommaren on tervetullut henkäys raitista ilmaa pohjoismaiseen melodiseen punk skeneen.

Helsingissä majaileva yhtye koostuu kuudesta kaveruksesta, jotka löytävät lohdun kaikuvista kitaroista ja suoraviivaisista punk rock -kappaleista melankolisin melodioin. Midsommarenin debyytti 7’’ Sottunga / Låt Den Brinna, joka julkaistiin 2021 Dödstililtä, nostatti positiivista pörinää suomalaisessa undergroundissa.

Paha Vaanii

Paha Vaanii on DJ Laura Vartion ja DJ Harvestin klubikonsepti, instituutio ja elämäntapa. Muun muassa Siltasen kesäsunnuntaista tuttu kansanjuhla viihdyttää ja villitsee suomalaisella musiikilla. Kattaukseen kuuluu vanhaa ja uutta, klassikoita ja unohtuneita helmiä.

Paha Vaanii -klubin tunnusmerkkejä ovat tanssitakuu ja iloinen meininki. Lämminhenkisissä illoissa fiilistellään ja lauletaan yhdessä, itketään ilonkyyneliä, twistataan, kilistellään ja hassutellaan pilke silmäkulmassa.

Tinyhawk & Bizzarro

Tammikussa 2024 "Vuoden Tulokas" palkinnon pokannut kokeellista instrumentaalimusiikkia esittävä yhtye Tinyhawks & Bizzarro saapuu myös Kyröfesteille. Yhtyeeseen kuuluu pääsolisti Jenni Kinnunen, kitaristi Markus Väisänen ja basso-rumpu-pari Teemu Aho ja Jaakko Pöyhönen.

Helsingin Sanomien mukaan syksyllä 2023 julkaistu ”yhtyeen esikoisalbumi Nekorok kuulostaa raikkaalta tuulelta, joka puhaltaa pölyt pois ullakolle turvaan talletetusta suomalaisesta sähkökitaramusiikista.”

tapahtuman juontaa viivi kuusela

Viivi Kuusela on monille tuttu kasvo sosiaalisen median videoistaan. Lisäksi hänet on nähty stand up -lavoilla ympäri Suomea.

"Kyröfest on festivaali, jossa on makua, tyyliä ja pohjalaista asennetta — aivan kuten Kyrön tuotteissakin. Olen iloinen ja otettu saadessani kunnian juontaa tämänkin vuoden Kyröfestit. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan loistavasta musiikista, Kyrö Distilleryn tunnelmallisesta miljööstä, timanttisista tarjoiluista, kesästä ja iloisista ihmisistä! Näitä festareita et halua missata!"

Missä majoittua Kyröfestien aikaan?

Isossakyrössä voi majoittua Kalliojärven leirintäalueella 4,2 km päässä tislaamolta. Kalliojärveltä voi myös vuokrata mökkejä.

Seinäjoella suosittelemme majoittumaan Hotelli-Ravintola Almassa.

Vaasassa on myös helppo majoittua hotellissa, sillä Seinäjoelta ja Vaasasta pääsee kätevästi festivaalialueelle bussilla.

Mikä ihmeen

Tislaamofestari?

Suomalaista musiikkia Kyröjoen rannassa. Yhdessä tehtyjä ja koettuja taide-elämyksiä. Rukiisia juomia ja laadukkaita lähiruokaherkkuja. Ja tietenkin lämmin tunnelma – varsinkin, jos otat villapaidan mukaan.

Bussikuljetus kyröfesteille

Perinteiseen tapaan yhteistyökumppanimme kyyditsee teitä bussilla Seinäjoen ja Vaasan suunnalta Isoonkyröön ja takaisin festareiden aikana. Julkistamme bussiaikataulut kesän aikana!